Hestia

32 uur

HBO-stage Jeugdzorgwerker opvoeden&wonen Hestia

Stage Jeugdzorgwerker C voor Opvoeden en Wonen Hestia

Voor de woongroep: Opvoeden en wonen Hestia in Velsen-Noord zoeken we een stagiair(e) Jeugdzorgwerker C voor 32 uur per week.
Kenter Jeugdhulp biedt jeugdigen (0-23) én hun gezinnen in verschillende regio’s in Noord-Holland JGGZ, Jeugd- en Opvoedhulp en maatschappelijke opvang. Onze missie: met specialistische hulp de veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen, jongeren en het gezin versterken, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Onze hulp onderscheidt zich van die van andere jeugdhulpaanbieders doordat we de expertise voor complexe(re) problemen in huis hebben. Hulp bieden we in het gezin, op school en in de wijk, maar als dat nodig is, ook op onze eigen locaties. We hanteren daar waar mogelijk, bewezen effectieve methoden, zetten de natuurlijke hulpbronnen rondom het gezin in en versterken die waar nodig.
De woongroep Hestia is een leefgroep voor jeugdigen van 12-23 jaar. Het gaat om jongeren die een woonvorm nodig hebben waar ze langdurig kunnen verblijven omdat er in hun netwerk geen mogelijkheden zijn om op te groeien. Er is veel aandacht voor het opbouwen en contacten onderhouden met het netwerk. Vanuit deze groep kunnen de jongeren doorstromen naar meer zelfstandig wonen zoals een zelfstandige kamer, een kamer trainingscentrum, begeleid wonen of het RIBW. Iedere jongere heeft zijn/haar persoonlijke leerdoelen.
Er wordt zorg op maat wordt geleverd en waar nodig zal aanvullende hulp worden ingezet vanuit bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, het kinder-jeugd trauma centrum of het ambulante team van Kenter Jeugdhulp.

De belangrijkste taken

Samen met de jeugzorgwerkers draag je zorg voor de groeps- en individuele begeleiding van onze jeugdige cliënten en levert een actieve bijdrage aan de totstandkoming en uitvoering van het hulpverlenings/behandelplan. Van één jeugdige pak je in de loop van het stagejaar samen met je begeleider een mentorschap op. Je onderhoudt samen met de jeugdzorgwerkers in- en externe contacten, met ouders, verwijzers, scholen, therapeuten etc.

Wij vragen

Je volgt een HBO social work opleiding of een daarmee vergelijkbare opleiding. Je hebt een stageplek nodig voor een jaar waarbij je 32 uur per week stage gaat lopen. Je hebt affiniteit met de doelgroep en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt leerdoelen waarmee je graag aan de slag gaat. Je bent flexibel en collegiaal. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden en slaapdiensten.

Wij bieden

Wij bieden een collegiale en ondersteunende werksfeer en veel mogelijkheden voor het bevorderen van je eigen deskundigheid. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van €400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Voor indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag.

Informatie & sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelien Kuiterman, tel: 06-54322907. Wij stellen het zeer op prijs als je solliciteert. Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

.

.

Referentienummer:
2024-782
Vacaturetype / functietype:
Stage
Werkuren:
Stage
Werkdagen:
Wisselende diensten
Sluitingsdatum:
13-10-2024
Startdatum:
05-09-2024
Locatie:
Velsen-Noord
Contactpersonen:
Evelien Kuiterman, Teamleider
mobiel: 0654322907
Bedrijfspagina:
http://kenterjeugdhulp.nl/
Terug naar boven