Pleegzorg 1

24-32 uur

HBO-stage Jeugdzorgwerker / Pleegzorgbegeleider

Stage Jeugdzorgwerker C / Begeleider Pleegzorg

Kenter Jeugdhulp biedt jeugdigen (0-23) én hun gezinnen in verschillende regio’s in Noord-Holland JGGZ, Jeugd- en Opvoedhulp en maatschappelijke opvang. Onze missie: met specialistische hulp de veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen, jongeren en het gezin versterken, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Onze hulp onderscheidt zich van die van andere jeugdhulpaanbieders doordat we de expertise voor complexe(re) problemen in huis hebben. Hulp bieden we in het gezin, op school en in de wijk, maar als dat nodig is, ook op onze eigen locaties. We hanteren daar waar mogelijk, bewezen effectieve methoden, zetten de natuurlijke hulpbronnen rondom het gezin in en versterken die waar nodig.
De pleeggezinnen van Kenter bieden een thuis waar kinderen of jongeren op warmte en een eigen plek kunnen rekenen als zij voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. De pleegzorgperiode kan variëren van wonen in een pleeggezin voor een paar maanden tot opgroeien in het pleeggezin. Ook zijn er kinderen en jongeren die voor één of meerdere dagen in de week of maand in een pleegezin “logeren”. Pleegzorg probeert mede te bewerkstelligen dat de ouders op een bepaald moment zelf de opvoeding van hun kind weer op zich nemen. Het contact en de relatie tussen kind en eigen ouders blijven altijd belangrijk.

De belangrijkste taken

Een begeleider pleegzorg begeleidt pleeggezinnen en biedt ondersteuning in de verschillende fasen van de plaatsing.
Hij/zij stelt in overleg met ouders, pleegouders, CJG-medewerker en bij gedwongen kader de jeugd- en gezinsbeschermer, pleegzorgplannen op, voert deze uit en rapporteert hierover.
Hij/zij voert evaluatiegesprekken, verstrekt informatie op het gebied van wet- en regelgeving en verwijst zo nodig door naar andere instanties.
Tevens heeft een begeleider pleegzorg een rol in het onderhouden van de contacten met en het ondersteunen van de eigen ouders van het pleegkind.
Een begeleider pleegzorg werkt vanuit een team bestaande uit begeleiders pleegzorg, leidinggevende en 2 gedragswetenschappers, met ondersteuning van een secretariaat.
Als stagiair zoeken wij een student die ervaring op wil doen met het werk van een begeleider pleegzorg en onder begeleiding van een collega wil werken als begeleider pleegzorg.

Wij Vragen

Een 3e jaars student HBO Pedagogiek of Social Work met uitstroom profiel Jeugd, die vanaf februari 2025 voor 10 maanden stage wil komen lopen.
Je hebt affiniteit met orthopedagogiek en werkt systeemgericht. Je kunt je bewegen in het spanningsveld van de belangen van ouders, pleegkind, pleegouders, CJG en de Jeugd en Gezinsbeschermers.
Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en je hebt gevoel voor humor.

Wij bieden

Wij bieden je een relevante stageplaats met deskundige collega’s. Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Je krijgt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor de introductie en alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Je werkt vanuit het Centraal Bureau van Kenter in Santpoort Noord.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de leidinggevenden van de Voorziening voor Pleegzorg, telefoon 088-2434343.bWij stellen het zeer op prijs als je solliciteert. Je kunt online reageren op deze stage vacature zolang deze vacature openstaat

.

.

Referentienummer:
2024-060
Vacaturetype / functietype:
Stage
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
20-10-2024
Startdatum:
13-09-2024
Locatie:
Santpoort-Noord
Contactpersonen:
Anne Marie Dekker, Teamleider
mobiel: +31 06-34135955
Bedrijfspagina:
http://kenterjeugdhulp.nl/
Terug naar boven