IKC Zeearend

24-32 uur

HBO-stage Jeugdzorgwerker Integraal Kindcentrum

Integraal Kind Centrum

Binnen het Integraal Kind Centrum (IKC) is onderwijs gecombineerd met dagbehandeling.

Diagnostiek, logopedie en fysiotherapie behoren tot het aanvullende aanbod. Ouders kunnen– als ze dat willen – thuis ondersteuning krijgen. Het uitgangspunt is maximale aansluiting bij de mogelijkheden van kinderen én ouders en het uiteindelijke doel is doorstroming naar een soort onderwijs dat het beste bij het kind past.

De belangrijkste taken

Onderwijs Zorg Klas (OZK) kleuters
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat in de klas. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen in de klas. Je werkt intensief samen met de leerkrachten van onderwijs en maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen en denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.


Behandelgroep (2-5jr)
Zorg dragen voor de sfeer en het klimaat binnen de groep. Intensief samenwerken en afstemmen met je directe collega’s van jeugdzorg en van onderwijs. Het leggen en onderhouden van contacten met de ouders van het kind.
Hiernaast lever je een actieve bijdrage aan het bedenken en creëren van ontwikkelingsmogelijkheden van de kinderen op de behandelgroep. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team.
In een later stadium van je stage draag je mede zorg voor de verslaglegging rond de kinderen, richt je je op pedagogische coaching van ouders, denk je mee over beleid, organisatie en methodiekontwikkeling.

Wij vragen

Studenten 3e jaar HBO Social Work/Pedagogiek, die vanaf februari voor 10 maanden, 24-32 uur per week stage willen lopen. Affiniteit met de doelgroep peuters/kleuters, aangevuld met goede communicatieve vaardigheden . Je bent stressbestendig, flexibel, collegiaal en je hebt gevoel voor humor.

Ons Aanbod

Wij bieden een relevante stageplaats op onze IKC’s in IJmuiden en Beverwijk in de onderwijszorgklas kleuters of op de behandelgroep.
Je krijgt een stagecontract met een vergoeding van € 400,00 bruto per maand vanaf 32 uur. Er wordt een interne stagebegeleider toegewezen waarmee je jouw stageplan maakt en evalueert. We nodigen je uit voor alle relevante activiteiten die zich in jouw stageperiode voordoen.

Informatie & Sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle Smeenk, telefoonnummer 06-10472466. 

Let op, geef duidelijk aan of je voorkeur ligt bij de OZK of BHG en tevens welke locatie je prefereert Beverwijk of IJmuiden.

.

.

Referentienummer:
2024-061
Vacaturetype / functietype:
Stage
Werkuren:
Stage
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
27-10-2024
Startdatum:
13-09-2024
Locatie:
Ijmuiden/Beverwijk
Contactpersonen:
Jelle Smeenk
mobiel: 06-10472466
Bedrijfspagina:
http://kenterjeugdhulp.nl/
Terug naar boven